Жінкам нададуть право голосу: Папа Римський ухвалив історичне рішення

У Ватикані вперше в історії дозволять жінкам голосувати на всесвітній зустрічі єпископів у жовтні.

Таке рішення ухвалив Папа Римський Франциск, повідомляє BBC.

На синоді, який є папським дорадчим органом, отримають право голосу монахині. Раніше їм дозволялося бути присутніми на зборах лише в якості ревізорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський побажав досягти миру

“Роками представники Ватикану та єпископи чинили опір, пересуваючи стійку з кожним синодом думку, чому жінкам заборонено голосувати. Ми сподіваємося, що найближчим часом Синод продовжить розвиватися в повноцінний представницький орган народу Божого”, ‒ зазначили на жіночій конференції з посвічення.

Папа Франциск оголосив, що право голосу також буде надано 70 власноруч обраним членам релігійної спільноти, які не є кліриками. Таким чином синод не буде збором виключно церковної ієрархії.

Папа Римський також сподівається, що половина з учасників синоду будуть жінки.

Папа Римський Франциск отримує інформацію про війну Росії проти України як з формальних, так і неформальних джерел. Понтифік користується інформацією, що надходить як з боку РФ, так і від української сторони. Про це розповів посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Папа Римський Франциск у своїй великодній промові згадав про війну в Україні. Під час пасхальної меси на площі Святого Петра у Ватикані понтифік згадав про українців і закликав росіян шукати правду.