Бої за Бахмут: у ПВК “Вагнер” з’явилися конкуренти серед найманців

У Бахмуті на Донеччині, за який щодня тривають запеклі бої, посилюється конкуренція серед російських приватних військових компаній.

Аналітики американського Інституту вивчення війни прогнозують тертя між російськими ПВК, йдеться у свіжому звіті ISW.

“У відеозверненні до президента Російської Федерації Володимира Путіна найманці ПВК “Поток” (імовірно один із трьох добровольчих загонів російської державної енергетичної компанії “Газпром”) стверджують, що чиновники газового гіганта повідомили членам “Потоку”, що ті підпишуть контракти з міністерством оборони РФ, але потім змусили підписати контракт із ПВК “Редут”, сказано в повідомленні.

Найманці “Потоку” також скаржаться на погане поводження з боку бойовиків групи “Вагнер”, які погрожували розстріляти особовий склад конкурента, якщо той відійде від лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник “Вагнера” повстав проти решти “кишенькових” армій РФ

Один із бійців “Потоку” стверджував, що “Газпром” створив два інших підрозділи “Факел” та “Пламя”, які підпорядковані російському міноборони.

Збільшення присутності інших ПВК навколо Бахмута може спричиняти значні тертя. В ISW вважають, що засновник і фінансист “Вагнера” Євгеній Пригожин, імовірно, розглядає збільшення кількості ПВК навколо Бахмута як конкуренцію.

Керівник і фінансист приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин підтвердив факт створення компаніями “Газпром” та “Газпромнефть” ПВК “Потік” із величезними зарплатами. Також Пригожин підтвердив факт відправлення російським олігархом Олегом Дерипаскою підрозділів на фронт.