Російські та білоруські тенісисти підписали декларації про участь у “Вімблдоні”

Деякі з російських та білоруських тенісистів підписали персональні декларації, які дозволять їм виступити на “Вімблдоні” в нейтральному статусі.

Для того, аби бути допущеними до змагань, росіяни та білоруси мають дотримуватися нейтралітету, не робити будь-яких заяв на підтримку війни або режимів, що її ведуть, а також відмовитися від спонсорування з боку своїх держав або державних компаній. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян та білорусів повертають на “Вімблдон”: організатори пояснили рішення

“Гравці можуть підписати декларації до кінця строку подачі заявок. Не буду ділитись подробицями, хто саме, але низка гравців уже підписала декларації. Вони повністю усвідомлюють, під чим підписуються”, прокоментувала рішення генеральна директорка Всеанглійського тенісного клубу Саллі Болтон.

Цьогорічний “Вімблдон” пройде з 3 по 16 липня.

Організатори Вімблдонського тенісного турніру заявили, що запропонують додаткову підтримку українським гравцям і вболівальникам.

На допомогу Україні передадуть 1 фунт стерлінгів із кожного проданого квитка. Очікується, що загальна сума становитиме понад 500 тис. фунтів стерлінгів ($625 тис. або 22,9 млн грн).

Також організатори профінансують один день відвідування турніру для тисячі українських біженців.