Вдарять заморозки: українців приголомшили прогнозом

Найближчої ночі в західних областях України подекуди передбачаються заморозки.

Температура повітря загалом очікується вночі у межах +3…8°С, а у західних областях становитиме 0…+3°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“Дощі завтра пройдуть повсюди, окрім західних областей (там буде прояснення, тому й заморозки). Тож доведеться дістати тонкі пуховички, гумовички та, може, й шапки. Ну, й щось від голови та тиску киньте в торбу, хай полежать, покатаються в метро хоча б. Потепліє аж із 1 травня”, написала вона.

Вдень 27 квітня найхолодніше буде вздовж смуги Чернігівщина Київщина Черкащина Кропивницький Одещина, максимально лише +9…12°С. На заході вдень: +10…13°С. На сході буде +17…22°С. У центральних областях прогнозують +15…20°С, а на Вінниччині до +10°С. У південній частині буде +15…20°С, а на Одещині не тепліше +12°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдарив мороз і вирує хуртовина: показали засніжені у квітні Карпати

У Києві завтра очікується дощова холодна вітряна погода. Вночі стовпчики термометрів покажуть +5…7°С, а вдень фіксуватимуть невисокі +10°С.

У ніч проти 24 квітня українці спостерігали незвичайне світіння, яке нагадувало північне сяйво. Небо у різних областях країни забарвилося в характерні відтінки рожевого і зеленого.

Про сяйво у соцмережах писали жителі Київської, Харківської, Львівської та навіть Хмельницької областей. Незвичайне світіння було і в небі над Чернігівською, Черкаською та Рівненською областями, а також на Волині.

Зазвичай на Землі такі сяйва спостерігаються на відстані 20-35° від магнітних полюсів Землі одночасно на всіх довготах, але з різною інтенсивністю. Київ знаходиться на широті 50°, тому для цього регіону планети такі явища є надзвичайно рідкісними.