Журналісти повідомили про спецоперацію окупантів

У лютому 2023 року російські окупанти прагнули переконати українську розвідку у можливості нового наступу з території Білорусі.

Головне оперативне управління Генштабу збройних сил РФ відзвітувало про “успішні зусилля з оперативного маскування”. Російська служба “Радіо Свобода” пише, що про це йдеться у “злитих” документах Пентагону.

Операція проходила з 3 до 10 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наєв сказав, скільки військових тримає РФ у прикордонних областях та Білорусі

Управління надало звіт російської розвідки щодо реакції України на льотно-тактичні навчання у Білорусі, перекидання оперативно-тактичних комплексів “Іскандер-М” та зміщення акценту російсько-білоруських навчань із “оборонного” на “наступальний”.

ГОУ рекомендувало продовжити операцію з дезінформації командування України щодо загрози з білоруського напрямку. Вона мала поділятися на дві фази: перша до 6 березня, а друга з 6 до 11 березня. Плани мали надіслати на затвердження до Генштабу збройних сил Білорусі.

Але попри це все у ЗСУ публічно повідомляли про малу загрозу наступу з північного напрямку.

У північній операційній зоні встановили кілька десятків протитанкових мінних полів та загороджень із використанням понад 6,5 тис. мін.

Вздовж державного кордону вирили близько 3 тис. м траншей та 4,5 тис. м протитанкових ровів, заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook.

За словами Наєва, ЗСУ обладнали кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки.