Україна отримала снаряди зі збідненим ураном

Велика Британія вже передала Україні тисячі снарядів для танків Challenger 2, у тому числі й зі збідненим ураном.

З міркувань оперативної безпеки країна не даватиме коментарів щодо показників використання поставлених комплектів. Про це йдеться у письмових відповідях заступника міністра оборони Великої Британії Джеймса Хіппі на запитання депутата Кенні Макаскілла від шотландської партії “Альба”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондоні відповіли на побоювання Росії щодо уранових снарядів

“Ми відправили в Україну тисячі комплектів снарядів для Challenger 2, включаючи бронебійні снаряди зі збідненим ураном. З міркувань оперативної безпеки ми не даватимемо коментарів щодо показників використання поставлених комплектів”, повідомив Хіппі.

Відповідаючи на питання, де саме використовуватимуться ці снаряди, заступник міністра повідомив, що танки Challenger 2 та боєприпаси зі збідненим ураном вже контролюються ЗСУ і британське Міноборони не відстежує місця, де ці снаряди застосовуються.

Також Хіппі зазначив, що Велика Британія не зобов’язана проводити очищення снарядів зі збідненим ураном після завершення війни в Україні.

21 березня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки. Про це заявила заступниця міністра оборони Великої Британії Анабель Ґолді.

Снаряди зі збідненим ураном можуть краще пробивати броню.