“Нашпиговані” ракетами російські кораблі заполонили Чорне море

25 квітня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває сім ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет “Калібр”.

Загальний залп ракетоносіїв становить до восьми “Калібрів”, повідомила у вівторок пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

“Водночас в Азовському морі чатує лише один ворожий корабель. У Середземному морі до чотирьох ворожих кораблів, із них три носії крилатих ракет “Калібр”, загальний залп яких становить до 28 ракет”, ідеться в повідомленні.

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили: до Чорного моря 21 судно, з них чотири продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря 33 судна. Зокрема дев’ять рухалися з Босфору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока: Генштаб попередив українців про значну небезпеку

“Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року”, додали у ВМС.

Російська Федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території країни.

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.