ЗСУ досягли певних успіхів в контрнаступі на Луганщині – ISW

На 24 квітня Збройні сили України домоглися незначних успіхів на південь від міста Кремінна Луганської області.

Військові продовжують завдаюти ударів по російських вузлах тилового забезпечення на тимчасово окупованій території Луганщини. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

“Геолокаційні кадри, розміщені 24 квітня, показують, що українські сили домоглися незначних успіхів на північний схід від Верхньокам’янського (18 км на південь від Кремінної) і на південний схід від Білогорівки (12 км на південь від Кремінної) у невстановлені дати”, зазначили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найзапекліші бої ідуть за Бахмут і Мар’їнку: головне зі зведення ЗСУ

За даними ISW, 23 і 24 квітня російські сили продовжували наземні атаки в Бахмуті на Донеччині та його околицях. Однак не домоглися якихось підтверджених територіальних успіхів у місті.

На території так званої ЛНР немає мобільного інтернету. Через це люди висловлюють масове невдоволення, повідомив голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також російські загарбники хочуть розширити штат “правоохоронних органів” на Луганщині. Для цього запрошують на службу колишніх місцевих працівників МВС. Щоб стати “правоохоронцем”, уже навіть не потрібно офіційно підтверджувати стаж.