Генерал США порівняв битву за Бахмут із “Верденською м’ясорубкою”

Битва за Бахмут не має вирішального значення, але сама вона стала символом, який значно перевершує її тактичну цінність.

Боротьба за зруйноване росіянами місто на Донеччині нагадує битву при Вердені між Францією та Німеччиною під час Першої світової війни, яка увійшла в історію як “Верденська м’ясорубка”, заявив бригадний генерал армії Сполучених Штатів Америки у відставці, в минулому військовий аташе при посольстві США в Росії Пітер Звак, передає “Голос Америки”.

“Перевага у цій битві переходить від однієї сторони до іншої. Нам здавалося, що росіяни, насилу витягнуть цю битву на початку зими, але українці вирішили чинити опір, який триває вже близько кількох місяців. Зараз настала втома і виснеження через те, що РФ продовжує відправляти туди як нових солдатів, так і боєприпаси. Водночас складається враження, що українці більше цінують життя своїх солдатів, ніж росіяни”, сказав він.

Звак зазначив, що це справжня битва на виснаження, саме тому вона настільки кровопролитна. Для продовження боїв за місто-фортецю потрібна величезна кількість російських ресурсів, які могли б бути використані на інших напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал дав прогноз щодо закінчення війни в Україні

“Битва за Бахмут стане поворотним моментом як для українських військ, так і для росіян. Вона вимагає великої кількості добре навчених бійців. Але, можливо, українці хочуть потягнути час перед контрнаступом. Не можна заперечувати очевидного у Росії багато солдатів і вона готова йти до кінця. При цьому, якщо війська РФ візьмуть Бахмут, для українців це не буде смертельно, вони просто відведуть своїх бійців на інші позиції. Це місто не має вирішального значення, але, я вже говорив, битва є символом”, наголосив генерал.

Розпочалася 426-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Основні зусилля ворог і далі зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділи ЗСУ протягом минулої доби відбили 43 атаки противника на зазначених ділянках фронту.

Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут.