Митрополит заявив про “ніяке виселення” з лаври

Представники Російської православної церкви в Україні заявили, що “законних підстав” для того, щоб ченці покинули Києво-Печерську лавру немає.

Митрополит Климент (Олег Вечеря) сказав, що “ніякого виселення не може бути”. Про це заявив у середу.

“У зв’язку з тим, що в засобах масової інформації активно мусується тема 29 березня і начебто умовного виселення монахів із Києво-Печерської лаври в цей день, слід заявити, що ніякого виселення ні 29-го, ні 30-го, ні 31-го, ні в інший час не може бути. Тому що немає жодних юридичних підстав для того, щоб монахи виселялися з Києво-Печерської лаври”, заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський піп збирав розвіддані для ФСБ

Вечеря заявив, що Міністерство культури та інформаційної політики надіслало лист “без всяких обґрунтувань, із вимогою в односторонньому порядку розірвати договір”.

Також заявив, що “якщо у заповідника сьогодні є проблеми і він незадоволений тим, що існує договір про довготривале утримання споруд Києво-Печерської лаври”, то він “може подати в суд і в судовому порядку оскаржити це рішення”.

“Якщо він програє суд, він може подати апеляцію, якщо він програє апеляцію, він може подати касацію”, сказав Вечеря.

Сьогодні на території Києво-Печерської лаври, яку сьогодні мали б покинути представники московського патріархату, зібралися кілька сотень осіб нібито на “цілодобову молитву”.