У НАТО розказали, чи зможе РФ найближчим часом напасти на Молдову

Російська Федерація найближчим часом не зможе напасти на Молдову.

Москві не вистачить для цього ресурсів, заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане в інтерв’ю TVR INFO.

“Я казав і повторюю, що ми не бачимо ризику неминучого військового нападу на Республіку Молдова з боку РФ. Цього не може статися з дуже простих причин: у росіян зараз не вистачає ресурсів, щоб доїхати до Одеси та Придністров’я і таким чином замкнути кільце”, сказав він.

Попри це, Росія продовжує застосовувати проти Молдови весь свій арсенал гібридної війни, зазначають у НАТО. За словами заступника генсека Альянсу, мітинги проти діючої влади є однією зі спроб зашкодити демократії в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістам “злили” план Кремля щодо встановлення контролю над Молдовою

“Спроба повалити обраний демократичний режим є активною операцією. Мобілізація політичних сил, комунікація, дезінформація та брехня використовуються росіянами у Молдові в дуже великих масштабах”, додав Джоане.

Молдова частково окупована Російською Федерацією вже довгий проміжок часу. Ця територія не матиме перспектив розвитку доти, доки вона не стане вільною від російського окупанта.

Водночас українська влада може розглянути питання допомоги у звільненні невизнаного Придністров’я військовим шляхом. Але за умови, якщо президента Молдови Мая Санду попросить про це, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.