“Московські посіпаки”: на території Києво-Печерської лаври тривають суперечки

На території Києво-Печерської лаври, яку сьогодні мали б покинути представники московського патріархату тривають суперечки.

Там зібралися кілька сотень прибічників російської церкви нібито на “цілодобову молитву”. Подекуди ледь не доходить до сутичок, повідомляє з місця події кореспондент Gazeta.ua.

Зокрема, бурхлива суперечка виникла, коли один з чоловіків сказав, що “тут зібралися московські посіпаки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Бог так вирішив” Данілов про виселення РПЦ з Лаври 29 березня

“Віруючі” відразу ж забули про молитву й накинулись на нього. Одна з жінок весь процес знімала на телефон. Чоловік спробував прибрати камеру. Але до обійшлось словесною перепалкою.

Від чоловіка почали вимагати якісь документи, кричали йому про “псевдопатріотів, обвішаних прапорами, які б’ють жінок біля храмів”. Захотіли перевірити, чи знає він молитву “Отче наш”… Натовп вимагав від чоловіка розказати про свою позицію, але висловитись фактично не дали. Дорікали йому, шо не пішов на богослужіння в ПЦУ.

Таких суперечок на території лаври цього дня вдосталь, але, поки що, порушень громадського порядку правоохоронці не фіксують.

Сьогодні, 29 березня, так звана УПЦ московського патріархату має покинути усі приміщення, які орендує в Києво-Печерській лаврі. На території Лаври вранці у середу почали збиратись прихильники російської церкви нібито “на молитву”. Представники РПЦ в Україні заявили, що не збираються покидати Лавру до відповідного рішення суду.