Трамп пообіцяв завершити війну в Україні через 24 години після свого обрання

Колишній президент США та ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв своїм виборцям завершити війну в Україні за 24 години після свого обрання на другий президентський термін.

Про це Трамп сказав на першому передвиборчому мітингу перед прихильниками у Техасі, повідомляє “Європейська правда”.

Трамп заявив, що президент Росії Володимир Путін почав стягувати війська до кордонів Україні після “катастрофи” з його вигнанням з Білого дому тобто з його програшем на виборах.

Він звинуватив адміністрацію президента Джо Байдена у тому, що вона навіть не намагається вести переговори з президентом Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що його заарештують

“Не є збігом те, що “глибинна держава” (конспірологічний термін, згідно з яким в США існує скоординована таємна група, яка впливає на державну політику. Gazeta.ua) переслідує мене навіть більше, відколи я пообіцяв закінчити війну в Україні”, сказав Трамп.

Він заявив, що може закінчити війну “дуже швидко”, щойно його оберуть президентом.

“Коли я кажу так, я збираюся досягти врегулювання дуже швидко… У мене буде врегулювання впродовж 24 годин. Стоячи перед вами сьогодні, я єдиний кандидат, який може дати таку обіцянку. Я стану на заваді Третій світовій війні, до якої ми наближаємось”, заявив Трамп.

Губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс, якого вважають ймовірним основним конкурентом Дональда Трампа на виборах президента від Республіканської партії, змінив свою позицію щодо війни в Україні.

Він визнав помилкою свої висловлювання в інтервʼю каналу Fox News, коли заявив, що підтримка України не є важливою для США, а війну назвав “територіальною суперечкою”.