У розвідці розповіли про ймовірну частоту масованих ракетних ударів по Україні

Росія нині не може завдавати масованих ракетних ударів по Україні частіше, ніж двічі на місяць.

У загарбників є проблеми із запасами високоточних ракет, тому вони зменшують інтенсивність їх використання. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

На кінець минулого року в РФ могли виробляти по 20-30 крилатих ракет “Калібр” та “Х-101” щомісяця, а з “Іскандерами” ситуація ще гірша.

“Нам відомо, що росіяни мають намір подвоїти обсяги виробництва усіх цих ракет. Але головна їхня перешкода ‒ це санкції. Саме в цих ракетах велика частка іноземних компонентів. Якщо санкції будуть дотримуватися, якщо за ними буде суворий контроль, то ці плани ворог не зможе втілити”, ‒ розповів Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголошували повітряну тривогу. У небі була російська авіація

За його словами, Росія зменшує використання високоточних ракет та збільшує інтервали між ударами.

“У жовтні минулого року, росіяни здійснювали масований обстріл раз на тиждень, потім ‒ раз на 10-14 днів. А зараз вони не можуть організувати обстріл частіше ніж двічі на місяць, тому що необхідно мати певні запаси”, ‒ каже Скібіцький.

Україна закликає міжнародну спільноту контролювати дотримання санкцій проти РФ, перекривати канали їхнього обходу та застосувати заходи проти тих країн, які допомагають Росії обходити санкції.

Нині, за підрахунками ГУР, у росіян залишилося 15% від тих обсягів високоточних ракет, що були до початку війни. Це “Іскандери”, “Калібри”, Х-101, Х-555, “Кинжали”, а також ракети Х-22. Але, наприклад, запаси “Калібрів”, Х-101 та Х-555 складають навіть менше ніж 10%.

Російські загарбники продовжують використовувати звичну для них тактику терору цивільного населення. Агресор обстрілює українські населені пункти, а також об’єкти критичної інфраструктури. Про це вранці 23 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, минулої доби противник завдав ракетного удару по Запоріжжю. Російські ракети влучили у житловий багатоповерховий будинок. Є загиблі і поранені серед мирних жителів.