Генерал назвав кількість мобілізованих у РФ

Російська Федерація мобілізувала для війни в Україні близько 300 тис. росіян.

Приводом для цього стали численні втрати ворога на фронті, постійні дезертирства та відсутність бажаної кількості добровольців, розповів командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Загалом нам відомо про відмобілізування орієнтовно 300 тисяч громадян РФ. Вони були направлені для доукомплектування вже існуючих частин та підрозділів, формування нових з’єднань та об’єднань, а також для розгортання частин та підрозділів територіальних військ”, заявив він.

Водночас продовження мобілізаційних заходів і, як наслідок, колосальних втрат вбитими та пораненими викликає чимало проблем всередині Росії.

“Ідеться і про зростання невдоволення режимом серед населення, і про організацію протестних мітингів, і про зниження довіри до вищого державного керівництва. Ще одна їхня проблема це повна відсутність мотивації серед мобілізованих, як перед відправкою на фронт, так і на полі бою”, додав Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін змушений обирати між навченими солдатами і якісним ОПК

21 вересня 2022 року російський диктатор Володимир Путін оголосив “часткову мобілізацію” через значні втрати противника в особовому складі, збільшення кількості військовослужбовців, що не хочуть брати участь у бойових діях, та відсутність бажаного прогресу в наборі добровольців.

“Указ Путіна фактично легалізував уже триваючу приховану мобілізацію. Це дозволило владі РФ проводити примусовий призов для війни проти України”, підсумував генерал.

Міністерство оборони Російської Федерації з 1 квітня розпочне новий набір контрактників до російської армії. У планах Кремля поповнити військо 400 тис. новобранців. Відомство вже розіслало в регіони документи із зазначенням кількості людей, з якими мають підписати контракти.