Путін узявся особисто ширити фейки про Крим

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 17 березня.

Засоби масового інформування Російської Федерації поширили чергову дезінформацію, розтиражувавши цитату президента Росії Володимира Путіна зразка 2014 року, повідомила у п’ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

“Крим це наше спільне надбання та найважливіший чинник стабільності в регіоні. І ця стратегічна територія має бути під сильним, стійким суверенітетом, який сьогодні фактично може бути лише російським”, заявив російський диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну

Спікерка ради федерацій РФ Валентина Матвієнко заявила, що версію про підрив “Північних потоків” нібито запустили навмисно. Це маніпуляція, попереджають в РНБО.

“Захід прагне відволікти увагу від інших проблем. Ми вимагаємо від ООН створення спеціальної комісії із залученням незалежних фахівців, експертів, учених, щоб було названо винних”, сказала вона.

Маніпуляцію поширив також французький політик Флоріан Філіппо в інтерв’ю для росЗМІ:

“Влада Франції може загальмувати питання постачання важкого озброєння Україні, пояснивши це тим, що все більше французів виступають за переговори та припинення військових постачань”.

Глава Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що США начебто змушують ЄС фінансувати Київ, а самі зазнають значно менших витрат. Це маніпуляція, попереджають в РНБО.