Росіяни намагатимуться відновити сили: британська розвідка про ситуацію в Бахмуті

Останніми днями російські регулярні війська та бойовики групи “Вагнера” зайняли плацдарм на захід від річки Бахмутка в центрі Бахмута Донецької області.

Ще минулого тижня по цій річці проходила лінія фронту. Разом з тим Збройні сили України продовжують обороняти західну частину міста. Про це йдеться у новому зведенні британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ РФ на Бахмут і бої за Вугледар: свіжі карти війни від ISW

Однак, нині показники наступальних дій росіян на цьому напрямку одні з найнижчих із січня 2023 року.

“Швидше за все, це пов’язано з тим, що російські війська тимчасово виснажили боєздатність розгорнутих формувань до такої міри, що навіть локальні наступальні дії зараз неможливі. Російські лідери, ймовірно, намагатимуться відновити наступальний потенціал сил після поповнення особового складу та запасів боєприпасів”, ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також зазначають, що командири, ймовірно, будуть змушені вибирати між наступальними операціями і проведенням надійної оборони.

Російські війська у Бахмуті просуваються вперед, але дуже важко й на незначні відстані. Ймовірно, наступ ПВК “Вагнера” там наближається до кульмінації. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Українські військові показали околиці Бахмута, де точаться важкі бої. Відео опублікувала третя окрема штурмова бригада.