У Трампа з’явився конкурент. Він може балотуватися на президента США

Губернатор Флориди республіканець Рон Десантіс особисто оголосив про намір балотуватись на посаду президента США.

Він може скласти реальну конкуренцію фавориту Республіканської партії Дональду Трампу, пише The Washington Post з посиланням на двох поінформованих співрозмовників.

Очікується, що Десантіс оголосить про участь у виборах по завершенні законодавчої сесії Флориди у травні 2023 року.

Десантіс тріумфально переміг на губернаторських виборах у Флориді у листопаді 2022 року. Він заручився підтримкою деяких округів, що традиційно голосували за Демократичну партію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп оголосив про початок виборчої кампанії

У нього залишилося понад $70 млн від минулої кампанії. В участі Десантіса зацікавленість деякі великі донори Республіканської партії. Це все змушує припускати, що Десантіс може кинути виклик Трампу й змагатись за номінацію на президентські вибори.

Останні тижні він проводить промоційний тур автобіографічної книги. Деякі ЗМІ назвали це спробою заявити про себе на загальноамериканському рівні.

Після перемог демократів у штатах Невада й Арізона стало зрозуміло, що Демократична партія збереже більшість у Сенаті США. Очікували, що в цих штатах переможуть республіканці, але настрої виборців виявились іншими.

Результати проміжних виборів до Конгресу не сильно змінять позицію Сполучених Штатів Америки щодо підтримки України у війні. Єдине, що може додатись створення процедури нагляду за використанням виділених сум з американського бюджету. Про це сказав колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.