Танки з Данії приїдуть до України ‒ коли саме

Виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен розповів, коли Україні можуть передати танки Leopard 1.

Про це він сказав під час візиту на німецьке підприємство FFG, що займається ремонтом танків, повідомляє “Європейська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні передадуть кілька типів винищувачів ‒ Резніков

“Я дуже радий, що відвідав FFG. Я був там, щоб побачити, що робота з підготовки танків Leopard 1 для України просувається, і ми зможемо відправити їх якнайшвидше. Пишаюся тим, що Данія у співпраці з іншими країнами підтримує українську боротьбу за свободу великою і важливою пожертвою, і ми все ще сподіваємося, що зможемо доставити перші танки в Україну навесні”, сказав Поульсен.

Данія розпочала проєкт з відновлення танків Leopard 1A5 спільно з Нідерландами та Німеччиною на початку лютого 2023 року. Першим етапом проєкту є якнайшвидша поставка танків для двох батальйонів що еквівалентно приблизно 80 танкам у найкоротші терміни. Очікується, що перші Leopard 1 будуть готові навесні і використовуватимуться для навчання українських військових.

Президент США Джо Байден схвалив постачання основних бойових танків Abrams в Україну лише через тиск Німеччини.

Спочатку Байден вирішив не відправляти танки після переговорів із військовими, які сказали, що вони марні на полі бою в цій битві. Про це радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив в ефірі телеканалу CNN.