В РФ відреагували на бажання українців перейменувати їх на Московію

У міністерстві закордонних справ Російської Федерації відреагували на доручення президента Володимира Зеленського прем’єр-міністру Денису Шмигалю вивчити можливість перейменування Росії на Московію.

Рішення президента України в РФ назвали свідченням спроби створення “анти-Росії”. Про це 11 березня заявила прессекретарка МЗС РФ Марія Захарова. Вона також обізвала Зеленського “бункерним”, хоча усім відомо, що так уже давно називають російського диктатора Володимира Путіна за його пристрасть до підземних захисних споруд.

“Бункерний щодня доводить нашу правоту. Ось ще одне свідчення про спробу створення з України “анти-Росії”, йдеться у заяві Захарової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перейменування Росії на Московію: Зеленський відповів на петицію

Заступник глави Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв також не забарився з реакцією. Експрезидент РФ вкотре написав гнівний і погрозливий допис у соцмережах:

23 листопада 2022 року на сайті президента з’явилася петиція із закликом офіційно перейменувати Росію на Московію, замінити термін “російський” на “московський”, “Російська Федерація” на “Московська федерація”.

Станом на вечір 14 лютого 2023 року петиція набрала необхідні для розгляду підписи 25 тис.

Автор звернення наголошує, що “Росія існує лише 301 рік” з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар Петро І проголосив Московське царство “Российской империей”.