Гурт TVORCHI можуть не потрапити на “Євробачення-2023”

Гурт TVORCHI відреагували на нове рішення Міністерства культури щодо заборони виїжджати чоловікам призивного віку за кордон під час війни.

Хлопці стурбовані, чи взагалі зможуть гідно представити Україну на “Євробаченні-2023” в Ліверпулі та взяти участь у важливих заходах на підтримку України, про що написали в Instagram.

Гурт наголосив, що від початку війни активно допомагає країні на благодійних заходах за кордоном. Збирали кошти на військову амуніцію, автівки, медичне обладнання, речі першої необхідності для тимчасово переселених осіб та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український режисер замість Європи поїхав у РФ, обманувши Мінкульт ЗМІ

“Ми об’єдналися та стали армією культурного фронту. Нам вдалося залучити мільйони доларів, вести просвітницьку роботу, зустрічатися з лідерами країн-партнерів, розповідати правду, просити про допомогу та говорити слова вдячності”, написав колектив.

Під питанням тепер виступ у місті Нейробі, куди USAID запросив виступити на відкритті муралу в рамках проекту “Стіна” та повпливати там на рівень антиукраїнської пропаганди.

“Ми маємо надію, що справедливість візьме гору, зрадники будуть покарані, а нам дадуть можливість працювати на благо країни та на бренд України”, заявив гурт.

Стендап-комік Андрій Щегель в інтерв’ю журналісту Роману Скрипіну розповідав, що отримавши дозвіл від Міністерства культури та інформаційної політики, виїхав за кордон. Попри те, що мав три повістки.

Після цього Мінкульт заявив, що Щегель порушив правила перетину державного кордону і повернення в Україну.

Також міністерство заявило, що подало на затвердження Кабінету міністрів новий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.