Російський політик “розродився” погрозами на адресу ЄС

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 7 березня.

Керівник постійного представництва Російської Федерації при ЄС Кирило Логвінов поширив чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

“Євросоюзу доведеться повернути Росії заморожені активи. У випадку, якщо вони з якихось причин будуть втрачені, ЄС буде змушений компенсувати РФ втрати з кишені європейських платників податків”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські політики “розганяють” провокаційні заяви про Україну, США і КНР

Дезінформацію поширив також ексрадник голови Пентагону Дуглас Макгрегор:

“Україна як національна держава вже мертва. 40% її міст та інфраструктури знищено. Вся її промислова база, все, що мало реальну ціну в Україні, перейшло до складу Російської Федерації. Це здебільшого регіони, де живуть росіяни”.

Індійське видання The Hans India проманіпулювало інформацією щодо вступу України в НАТО.

“Бажано, щоб Україна чітко вказала, що вона не прагнутиме вступу до НАТО. Припинення вогню має ознаменувати початок тристоронніх переговорів між командами України, Росії та посередників. А також, що логічно, скорочення поставок із Заходу зброї та боєприпасів до України”, написало видання.

Це маніпуляція, попереджають в РНБО.

Заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін заявив, що Сполученим Штатам Америки нібито невигідно, щоб Росія та Україна домовилися про мир і почали “відновлювати добросусідські відносини”. Це дезінформація, попереджають в РНБО.