У Києві прощаються із розвідниками, які загинули у Брянській області – фото

Сьогодні у Києві прощаються із українськими розвідниками-диверсантами, які загинули виконуючи бойове завдання у Брянській області Росії 25 грудня 2022-го. Тоді полягли Юрій “Святоша” Горовець , Максим “Непийпиво” Михайлов, Тарас “Тарасій” Карпюк та Богдан “Аполлон” Лягов.

Відспівування героїв почалося у Михайлівському Золотоверхому соборі. Попередньо воно планувалося в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, але лідер партії “Братство” Дмитро Корчинський заявив, що міністр культури Олександр Ткаченко скасував дозвіл на проведення там церемонії.

“Ткаченко плюнув на їхні тіла”, – написав Корчинський у Facebook

Gazeta.ua пропонує переглянути фото і відео із прощання з українськими розвідниками.

Усі четверо входили в батальйон “Братство”, який був створений відразу після початку повномасштабної агресії Росії.

Командиру диверсійно-розвідувальної групи Юрію Горовцю було 34 роки. Він родом із міста Дніпро, де і проживав. Був справжнім патріотом України, згадують побратими “Святоші”.

“Це був його далеко не перший розвідувальний вихід. Росіяни заплатили страшну ціну. І так і не спіймали привидів ночей Белгорода і Брянська. Судячи з оприлюднених фото, диверсійна група загинула натрапивши на мінне поле. Споряджені якісно. І екіпірування, і вибухівка, і зброя. Я не знав де він, але не сумнівався, що глибоко в темі Священної Війни”, – написав 26 грудня торік про Горовця військовий Євген Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл росіянами українського полоненого: відкрито кримінальне провадження

Максим Михайлов мав козацьку зовнішність, любив курити люльку. Це романтик, який запалював зорі над тимчасово окупованими територіями Брянщини, Курська і Белгорода, писав Карась. На момент загибелі йому було 32 роки.

Про Тараса Карпюка відомо, що він почав воювати проти загарбників ще із 2014-го. Отримав поранення під час боїв за Іловайськ і довго лікувався, але пізніше знову повернувся у стрій та захищав Україну. У свої 38 років він був найстаршим в групі розвідників.

Наймолодшим у групі був уродженець міста Жовті Води Богдан Лягов. Йому було 19 років. Попри юний вік він був надзвичайно сміливим та здібним. Показував одні з кращих результатів по фізичній і тактичній підготовці, згадував Євген Карась.

Про захисників у своєму відео розповідав і лідер “Братства” Дмитро Корчинський.

30 грудня у Києві попрощалися з колишнім політв’язнем Кремля та воїном Геннадієм Афанасьєвим. Він загинув 18 грудня на фронті в районі Золотарівки на Луганщині. Поліг, коли знищував російських “мобіків”, згадують побратими.

Афанасьєв із початку повномасштабної війни пішов добровольцем у Збройні сили України. Служив у 130-му батальйоні 241-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.