Чи можна вільно приїхати у Бахмут: в ЗСУ сказали

Доступ до Бахмута не закритий, проте військова адміністрація ввела більш безпечний режим.

Потрапити до міста можна, отримавши відповідний дозвіл, повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Туди не закритий доступ, як дехто сказав, а просто введений більш безпечний режим доступу. На сайті Донецької обласної військової адміністрації все розписано, є можливість зареєструватися”, зазначає він.

Журналісти та волонтери можуть потрапити у місто, отримавши акредитацію чи дозвіл від ОВА та Міноборони. Проте військові посилюють безпекові заходи, оскільки окупанти намагаються захопити Бахмут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоміг “Перун”: під Бахмутом нацгвардійці розправилися з російським літаком

“Враховуючи важливість для ворога цього населеного пункту, відповідно ми здійснюємо певні маневри нашими силами і засобами, що не потребує великої відкритості. Тому туди є можливість потрапити, кому потрібно”, пояснив речник.

За його словами, у Бахмуті досі залишаються близько 5 тис. жителів.

За останніх кілька днів найманці ПВК “Вагнера” здобули невеликі додаткові успіхи навколо північних околиць Бахмута на Донеччині. Ймовірно, російським силам вдалося зайти у село Красна Гора, повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Однак, британська розвідка констатує, що організована українська оборона в цьому районі продовжується. А тактичне російське просування на південь від міста, ймовірно, має мало прогресу.