Тиждень був особливо потужним: Зеленський підбив підсумки поїздки до Європи

Минулий тиждень був особливо потужним. Майже щодня є нові домовленості.

Тепер головне щоб кожна досягнута домовленість якнайшвидше переростала у конкретне постачання для нашої оборони, у конкретну взаємодію між державами, у конкретні підписані документи, розповів президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, інформує Gazeta.ua.

Україна досягла важливого розуміння з Британією щодо далекобійної зброї та необхідності пришвидшити постачання танків. Також є хороша домовленість щодо артилерії та боєприпасів. Є повне розуміння позицій в питанні сучасної бойової авіації, розповів президент.

Зеленський сказав, що знайшов спільне розуміння щодо перспектив у війні і бачення шляху до перемоги з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського сказали, що необхідно ЗСУ для початку фіналізації війни

“Візит до Брюсселя став таким, якого ще не було в історії наших відносин з Євросоюзом. Вперше така увага до України, вперше зустріч одразу з усіма лідерами Європи і плюс ще серія розмов з європейськими лідерами максимально динамічних, змістовних і позбавлених зайвої політизації. З кожним лідером ми проговорили суто ті речі, які важливі для наших відносин і для європейської спільноти загалом”, поділився Зеленський.

З Польщею обговорили танки та іншу зброю для захисту на землі; літаки та інші засоби для захисту в небі.

Україна має чітку підтримку з боку європейських інституцій та європейських лідерів нашої мети підготуватися і вже цього року розпочати переговори щодо членства України в ЄС.

“Зараз більше, ніж будь-коли, відчувається, що європейські цілі України стають реальністю. Коли нарешті реальних досягнень відчутно більше, ніж політичних декларацій. Десятиліттями Україна і Євросоюз ішли до цього. І робимо саме таку інтенсивність дипломатичної роботи новою мінімальною нормою для України” сказав президент.

Для того, аби світ повернувся до стабільності, санкційний тиск на країну-агресорку Росію має посилитися.

Також Україна має отримати далекобійну зброю, повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він вкотре наголосив, що для швидкої ліквідації окупантів потрібні далекобійні ракети, танки та авіація.