Журналісти підрахували кількість російських мобілізованих

Журналісти встановили імена 1082 померлих російських мобілізованих.

Список склали за допомогою відкритих джерел, передає BBC.

“З урахуванням того, що мобілізація розпочалася лише наприкінці вересня, виходить, що всі ці люди загинули лише за чотири місяці боїв”, зазначає джерело.

40% російських мобілізованих померли у період від 1 січня.

Реальні втрати серед мобілізованих можуть бути набагато вищими. У багатьох некрологів не зазначений статус солдатів.

“Через це іноді неможливо зрозуміти, чи служила людина контрактником, чи пішла на фронт добровольцем, чи була мобілізована”, додають журналісти.

Встановили, що перед відправленням на фронт перші загони мобілізованих мали від трьох до семи днів на підготовку. Під час війни в Афганістані радянських строковиків готували чотири-шість місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли, які підрозділи окупантів воюють під Бахмутом

“Ми першого дня приїхали, ще жодного разу не стріляли, а нас, як м’ясо у штурмову групу, і послали з двома гранатометами. Я на них читав інструкцію, як ними користуватися”, розповідав один із мобілізованих.

Від середини грудня щоденні втрати окупантів збільшилися. Від останніх днів січня у середньому по 700 осіб щотижня. І це лише ті дані, які можна підтвердити за відкритими джерелами.

“Судячи з повідомлень з фронтів, зараз Москва починає на Донбасі наступальну операцію. З огляду на те, що кістяк низки передових частин зараз становлять саме мобілізовані, їх втрати можуть продовжити стрімко збільшуватися. В останні два місяці щонайменше третину всіх загиблих військових становлять люди, які нещодавно прийшли з цивілки”, підсумували журналісти.

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Намагаються прорвати українську оборону на кількох напрямках.

Найгарячіша ділянка фронту нині на Бахмутському напрямку.

Судячи з карти боїв, на окремих ділянках фронту Збройні сили України вдало контратакують. Також українські військові продовжують завдавати ударів по тилових позиціях росіян, штабам та накопиченню окупаційних військ.