Глава Мюнхенської конференції висловився про “червоні лінії”

Глава Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген не підтримує риторику про “червоні лінії” для України.

Він не виключив можливість передачі винищувачів F-16 в інтерв’ю DW.

“Замість того, щоб проводити “червоні лінії”, думаю, варто звернути увагу на те, що необхідно”, сказав він.

Хойсген згадав про думку деяких військових експертів, які кажуть, що ЗСУ потрібна комбінація танків, артилерії та винищувачів. Літаки допоможуть захистити повітряний простір України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібна розумна кількість винищувачів класу “повітря-повітря” та “повітря-земля” – полковник ВПС США

Він сказав, що на Заході є певна втома від теми військової допомоги Україні. Тут потрібно проявити “лідерство” й донести до суспільства, що у випадку перемоги диктатора Володимира Путіна наступними мішенями стануть інші країни. Зокрема, Молдова.

“Запитайте у країн Балтії – вони очікують, що Путін у разі його успіху розгорне війська в їхній бік. Тому ми повинні бути твердими, ми повинні продовжувати підтримувати Україну”, підкреслив Хойсген.

8 лютого президент Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії запросив бойові літаки для України, назвавши їх “крилами свободи”. Звертаючись до членів британського парламенту він наголосив на необхідності сформувати нову коаліцію літакову.

Згодом Україна подала офіційний запит до Нідерландів на постачання винищувачів F-16. Проте поки питання на стадії обговорення.