Ракетний удар по Україні: де діють аварійні відключення світла

На 13:30 10 лютого найскладніша ситуація зі світлом на Харківщині.

Там тривають аварійні відключення. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Мережеві обмеження через російську атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині. Дефіцит в енергосистемі значний, кажуть в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ці ракети виклик НАТО” Зеленський з Києва відреагував на масований обстріл

“В інших регіонах поступово покриття споживання повертається в межі визначених лімітів. Ремонтні бригади Укренерго вже займаються ліквідацією наслідків прильотів та розпочинають аварійно-відновлювальні роботи”, йдеться в повідомленні.

Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії скасували. Про новий обіцяють повідомити пізніше.

Уранці 10 лютого енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та вночі 16-ї атаки ворожими БПЛА. Основною ціллю Росії знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі. Географія уражень східні, західні і південні регіони.

Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та “Калібр”. З 71 запушеної ракети силам ППО вдалося збити 61.

Є влучання в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у трьох областях, повідомив міністр енергетики Герман Глущенко.