Скільки танків отримає Україна у найближчі місяці – Веніславський озвучив кількість

Найближчі два-три місяці Україна може отримати від 150 до 300 танків.

Враховуючи те, що танки навряд чи встигнуть прибути в Україну до нового російського наступу, негативних прогнозів щодо цього робити не варто. В інтерв’ю “РБК-Україна” про це сказав народний депутат від “Слуги народу” Федір Веніславський.

“Є різні підрахунки. Але якщо казати орієнтовно, то найближчим часом нам можуть передати 150-300 танків”, розповів він.

Веніславський раніше в інтерв’ю Bild сказав, що для повного звільнення України потрібно від 500 до 700 танків. Зараз він повідомив, що Україна очікує від партнерів передачу ще такої кількості танків додатково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основний удар припаде на дві області Веніславський про новий наступ росіян

“Коли ми говоримо з нашими західними партнерами, ми ж завжди намагаємось просити більше. Якщо у нас загалом буде 10 танкових бригад 1000 танків це буде дуже ефективний інструмент для деокупації наших територій. Але, думаю, якщо їх буде п’ять-сім це також буде достатньо, щоб ефективно звільнити нашу територію”, запевнив нардеп.

На останньому “Рамштайні” було загальне розуміння, що танки потрібні до 1 квітня. Цей проміжок часу може мати важливе значення через активізацію російських військ.

“До наступальних операцій росіян ми готові. Оборона насамперед передбачає наявність надійних фортифікаційних укріплень та артилерії, що зупиняє наступ ворога. Танки це все ж більш наступальна зброя. Самохідні артилерійські установки ми вже отримуємо. Ми отримуємо бойові броньовані машини, які можуть посилити нашу оборону. Ми отримуємо достатню кількість ручних протитанкових засобів”, додав Веніславський.

Він вважає, що дуже негативних прогнозів щодо наступу РФ не варто робити.

“Думаю, ми зможемо стримати цей наступ ворога, а далі будемо очікувати, що для нашого наступу партнери встигнуть надати необхідну кількість техніки”, підсумував Веніславський.

9 лютого радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Того ж дня керівник Луганської області Сергій Гайдай підтвердив, що загарбники розпочали новий наступ у Луганській області. Сили оборони України постійно відбивають ворожі атаки в регіоні. Успіху ворог немає, сказав Гайдай.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, росіяни можуть розпочати наступ на південному сході.