МЗС України викликало посла Угорщини через антиукраїнські заяви Орбана: про що нагадали

Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини Іштвана Ійдярто для обговорення заяви прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Дипломату нагадали про те, що антиукраїнська риторика є абсолютно неприйнятною і завдає серйозної шкоди українсько-угорським відносинам. Про це повідомила пресслужба МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатка вляпалася у скандал: показала Закарпаття у кольорах Угорщини

“До Міністерства закордонних справ України було викликано посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якому висловлено рішучий протест у зв’язку із нещодавніми зневажливими щодо України висловлюваннями прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана”, йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову вляпався в скандал він порівняв Україну з Афганістаном і назвав її “нічийною землею”. Після цього посла Угорщини викликали до Міністерства закордонних справ України.

Пізніше він заявив, що завершення повномасштабної війни між Росією та Україною найближчим часом чекати не варто, оскільки російський диктатор Володимир Путін боїться поразки та не відмовиться від війни.

Крім того, Орбан постійно вставляє палиці в колеса спробам Європи покарати агресора і допомогти Україні. Зокрема, Угорщина накладе вето на можливе рішення Євросоюзу щодо нового пакету санкцій проти Росії