“Я тут, щоб донести важливий меседж” – Джонсон прилетів у Вашингтон

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прилетів до Сполучених Штатів Америки.

У Вашингтоні британський політик відвідав Український дім і провів сніданок та прес-конференцію із послом України Оксаною Маркаровою, повідомив “Голос Америки”.

“Я тут, тому що я підтримую Україну з гордістю. А також, щоб донести важливий меседж, що США відіграли провідну роль у допомозі нашим українським друзям, які захищають себе від жорстоких і непотрібних атак Путіна і російських збройних сил”, сказав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Рубікон пройдено” друг України Науседа зробив заяву про винищувачі

“Я хочу донести у Вашингтоні, що немає жодної причини відкладати допомогу. Наші українські друзі мають отримати усе, що потрібно, щоб вигнати росіян з усієї території України якомога швидше. Щоб це сталося цього року 2023”, заявив експрем’єр.

Говорячи про надання Україні досконалішої зброї, включно із винищувачами F-16, Джонсон сказав: “Щоразу коли ми говорили, що не маємо надавати певний тип зброї через ризик ескалації, досвід показав, що це була помилка”.

“Ще зовсім недавно казали, що про танки не треба й думати, а зараз ми даємо танки. Отже, мій головний аргумент: продовжуймо обговорення. Але не відкладаймо. Це життєво важливо, щоб Україна отримала техніку, яка їй необхідна, якнайшвидше. Це гуманна річ для України й всього світу”, сказав політик.

Доповнюється.