Спіймали російського агента у ЗСУ

Спіймали “агентів проникнення” ФСБ, які “зливали” ворогу позиції українських військ та вербували нових інформаторів

Одним з них виявився мешканець Харківської області. На початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник російської спецслужби, передає Служба безпеки України.

“Невдовзі агент виїхав до Сумщини як внутрішньо переміщена особа та мобілізувався до лав ЗСУ, де проводив розвідувально-підривну діяльність проти України.Після військкомату його направили до навчального центру у Житомирській області. Перебуваючи на території установи він збирав персональні дані інструкторів з бойової підготовки, а також приховано “вивчав” систему охорони військового об’єкта”, йдеться у повідомленні.

Потім його передислокували на територію Донецької області. Зрадника цікавили місця базування і маршрути переміщення бойових підрозділів ЗСУ у районах Слов’янська і Краматорська.

Він залучив свого земляка, який виїхав до Одеської області. Поплічник отримав відповідний інструктаж і розвідував місця базування підрозділів Сил оборони у причорноморському регіоні.

У першу чергу шукав склади з артилерійським озброєнням та боєприпасами українських військ.

Зловмисники передавали зібрані відомості агресору через закриті канали зв’язку.

“У “зоні особливої уваги” були колишні військові та жінки, які проживали у прифронтових районах на півдні та сході України. Контррозвідники Служби безпеки затримали обох зрадників на спробах чергової передачі загарбнику закритих відомостей”, передають в СБУ.

Фігурантам повідомили про підозру.