“Розстріли” мирних людей: Росія готується очорнити ЗСУ

Російська Федерація збирається звинуватити військових Збройних сил України у розстрілах мирних людей.

Про це свідчить дописи у проросійських Telegram-каналах, які поширили фейки щодо провокацій з боку ЗСУ, повідомив Центр протидії дезінформації в Telegram.

“В повідомленні окупантів йдеться про наміри українських військових розстрілювати мирне населення, перевдягнувшись у форму ПВК “Вагнер”, щоб потім звинуватити Росію у військових злочинах”, зазначили в ЦПД.

За словами ворога, “розстріли” плануються в містах на лінії зіткнення Часів Яр, Лиман, Бахмут, Костянтинівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували і розстрілювали: вбитих росіянами цивільних поховали в Бучі

У ЦПД наголосили, що такі повідомлення провокація та “інформаційне алібі”. Ними росіяни прикривають свої злочини.

“Ворог намагається зняти із себе відповідальність за кількість закатованих та вбитих мирних жителів та дискредитувати ЗСУ”, наголосили в повідомленні.

Правоохоронці продовжують документувати злочини, вчинені російськими окупантами на території України від 24 лютого 2022 року.

Слідчі від початку повномасштабного вторгнення Росії розпочали вже 58 399 кримінальних проваджень за фактами злочинів військових РФ та їхніх пособників, повідомила Нацполіція.

Найбільше справ на 15 січня 46 694 відкрили за порушення законів та звичаїв війни та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України 9205. Окрім цього, 2310 за колабораційну діяльність, 110 за державну зраду і 37 за диверсії.