“Вагнерівці” пробують відновити військову діяльність поза Україною. США реагують – ISW

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило низку санкцій проти 16 організацій, які підтримують діяльність російської приватної військової компанії “Вагнер”.

Таким чином Вашингтон хоче завадити спробам “вагнерівців” відновити військову діяльність за межами України, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики нагадали, що Америка визнала “Вагнера” міжнародною злочинною організацією, вказавши на її роль у операціях Росії на території України та причетність до злочинів у ЦАР і Малі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутичка між Пригожиним та Гіркіним: у США пояснили її значення

“Посилення санкцій щодо певних організацій поза РФ та зосередження уваги на діяльності ПВК “Вагнер” свідчить про те, що Мінфін США намагається завадити спробам “вагнерівців” відновити військову діяльність за межами України”, – пояснили в ISW.

На думку аналітиків, ПВК “Вагнер” зараз вдається до спроб повернути вплив у африканських країнах.

Зокрема,бойовики намагаються відновити позиції та ролі, на яких зосереджували значну увагу перед вторгненням в Україну.

Приватна військова компанія “Вагнер” облаштувала ще одне кладовище для своїх найманців. Їх ховають у безіменних могилах. Відповідні кадри виклав офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан “Штірліц”.

За словами Штефана, “вагнерівці” не зраджують традиціям, ховаючи своїх “200-х”. На кадрах видно понад сотню свіжих могил із фірмовим похоронним вінком “Вагнера”. На території “вагнерівського могильника” працює екскаватор. Спецтехніку залучили для облаштування нових могил.