Ціллю удару по ресторані в Донецьку був не Рогозін – росЗМІ

Ексголова Роскосмосу Дмитро Рогозін отримав поранення у тимчасомо окупованому Донецьку “по дурості”.

Насправді ціллю удару найімовірніше був колаборант Віталій Хоценко, пише російське видання “ВЧК-ОГПУ” з посиланням на свої джерела.

Снаряд потрапив у ресторан “Шеш-беш” саме в той момент, коли там з’явився Хоценко, за даними ЗМІ.

“Єдине, до чого в цьому випадку причетний Рогозін, так це до ідіотської затії зібрати у Донецьку за завчасним запрошенням групу людей, серед яких була і дружина самого Рогозіна – Тетяна Рогозіна, яка приїхала привітати чоловіка з днем народження, але залишилася жива”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранений у сідниці Рогозін погрожує “операцією відплати” проти української армії

Російські слідчі органи розглядають основною версією замах на Хоценка.

Разом з тим підбитий Рогозін почав активно роздавати інтерв’ю. Таким чином, намагається випросити у Кремля нову посаду, припустили журналісти.

“Очевидно, що ніхто не дасть державну посаду людині, яка вже одного разу по дурості погубила своїх людей”, вважають вони.

Увечері 21 грудня Дмитро Рогозін отримав поранення під час обстрілу, коли перебував у ресторані “Шеш-беш” у Донецьку. Там він відзначав день народження. За інформацією ЗМІ, політик отримав осколкове поранення голови, сідниць і стегна.

Точна кількість жертв та поранених при ударі по готелю невідома. За деякими даними, внаслідок обстрілу було поранено п’ятьох осіб і могла загинути щонайменше одна охоронець голови “уряду” так званої ДНР Віталія Хоценка. Останній також поранений.

За даними росЗМІ, на застіллі Рогозіна отримав поранення ще один колишній топчиновник Роскосмосу Артем Мельников.

Спочатку українська влада обстріл готелю з російськими військовими в Донецьку не підтверджувала. Згодом прикордонники заявили, що так “повідомили” Рогозіну про незаконне перебування на окупованій території.