Leopard для України: у Кремлі вигадують байки, щоб заспокоїти росіян

Кремль та російські військові кореспонденти намагаються применшити значення постачання західних танків Україні.

Отже, у постачаннях Москва бачить загрозу своїм перспективам, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 25 січня.

Експерти наводять слова прессекретаря президента РФ Дмітрія Пєскова. Він заявив, що “постачання Заходом танків Abrams та Leopard є повним провалом з погляду технологічних аспектів” і що існує “переоцінка потенціалу, який ці танки додадуть українським військам”.

Крім того, деякі російські воїнкори, ймовірно, намагалися заспокоїти свою внутрішню аудиторію, заявляючи, що техніка, що постачається Україні, не несе серйозної загрози і що більшу загрозу становлять інші системи, передані раніше. Йдеться, зокрема, про систему РСЗВ HIMARS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки Leopard для України ‒ у Канаді анонсували гарні новини

“Кремль і російські блогери раніше вважали надання Заходом суто оборонних ракетних комплексів Patriot серйозною ескалацією між Росією та Заходом. Той факт, що вони не називають надання бронетехніки, яка справді може допомогти контрнаступати, ескалацією, говорить про те, що вибірково ставляться до того, які системи розглядати як ескалацію”, вважають експерти ISW.

У середу, 25 січня, уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Також видав дозвіл на реекспорт іншим країнам, які мають такі танки на озброєнні, йдеться на сайті Бундестагу.

Для початку Німеччина передасть Україні роту танків Leopard 2 14 бронемашин зі складів Бундесверу. Загальна мета Німеччини швидко зібрати для України два танкові батальйони.