Данілов пояснив, чому Лукашенкові небезпечно вступати у війну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розуміє, що йому не вдасться утримати свою країну у теперішньому стані, якщо він вступить у війну проти України.

Тому намагається уникнути цього, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

“Те, що стосується Білорусі непроста ситуація, вона знаходиться під окупацією Росії вже певний період часу. Звичайно російське керівництво примушує Лукашенка взяти участь в активній фазі війни. Він як людина, можна по-різному говорити, але має розум, тому що з 1994 року утримувати посаду, яку він на сьогодні має, чи не має це вже визначати білоруському народу він розуміє, що якщо з його боку не дай Боже, буде прийняте таке рішення, то в такому вигляді, в якому є на сьогодні Білорусь, буде вкрай складно утримати”, сказав він.

Якщо РФ наважиться повторно наступати з Білорусі, українські військові захищатимуться.

Данілов прогнозує, що найближчим часом буде багато інформаційних атак. Але Україна має таких партнерів і міжнародну підтримку, що у Росії немає шансів виграти війну.

Секретар РНБО додав, що РФ готується до наступу за місяць-два.

“У них відбувається максимальна концентрація, вони зараз готуються до наступу, для нас це не є несподіванкою, ми розуміємо, що вони найближчим часом (місяць, півтора, два, а може менше) будуть починати свої активні дії. Задіяні всі максимально ресурси, які в них є на території Російської Федерації, продовжує працювати п’яте управління ФСБ на території нашої країни”, наголосив він.