Росіяни хочуть відправляти на війну депортованих українців

Українців, яких депортували до Росії з тимчасово окупованих територій, можуть мобілізовати до ворожого війська. Так окупанти хочуть зменшити напругу та невдоволення самих росіян перспективами відправитися на війну.

Кремль наразі готує фундамент для реалізації цього плану, повідомляють в Центрі національного спротиву (ЦНС).

Напередодні пропозицію мобілізувати всіх мігрантів, які отримали паспорт РФ, офіційно озвучив голова тамтешнього слідчого комітету Олександр Бастрикін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія змушує українських в’язнів воювати проти своїх

“Проте йдеться і про мобілізацію чоловіків, депортованих з тимчасово окупованих територій. Це одна з причин прийнятого урядом РФ рішення щодо видачі паспортів за місцем проживання”, вважають у ЦНС.

Російські військкомати вже мобілізують не лише в’язнів. Відтепер у РФ не гребують жодною категорією мобілізованих, забирають навіть наркозалежних, повідомляє Центр національного спротиву.

Ось таким чином російські воєнкоми виконують показники по мобілізації, зокрема в Північній Осетії. Інформацію підтвердив один із російських солдатів, що здався у полон. За його словами, він не вилікувався від наркозалежності і продовжував вживати наркотики, вже перебуваючи у лавах діючих загарбників у Запорізькій області.