Загроза з Білорусі: повітряних тривог може побільшати

У Білорусі найближчими днями очікується активність авіації.

Причиною є польоти суден в межах спільних льотно-тактичних навчань Росіїта Білорусу, попередила моніторингова група “Беларускі Гаюн” в Telegram 24 січня.

Зауважимо, що через активність російської авіації в Білорусі в Україні зазвичай оголошують масштабну повітряну тривогу.

Аналітики вважають, що також можливе активне переміщення армії Білорусі в районі Слоніма. Причина заходи на базі 11-ї механізованої бригади з приведення в готовність підрозділів забезпечення.

“Російський контингент перебуває в польових таборах на полігонах ЗС РБ, і не проводить наразі активних переміщень всередині країни. Можна припустити, що російські військові займаються навчанням прибулих в першій половині січня для проходження курсу військової підготовки громадян РФ. Побічно на це вказує й інформація про активну стрільбу на 230-му загальновійськовому полігоні під Барановичами, де знаходиться великий польовий табір РФ”, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 23 січня фіксувалися невеликі колони і окремі машини росіян в районі міста Лунинець, на окремих ділянках траси М1 і в Мінську. Проте великих переміщень техніки не було.

Водночас активність збройних сил Білорусі також була невисокою техніку помічали в Пінську і Мозирі. Окрім цього, ввечері в районі Гродно відзначався рух у бік полігону “Гозький” підрозділів 6-ї механізованої бригади.

Доповнюється…