Крісло керівника Довженко-Центру: з’явився список претендентів

Державне агентство України з питань кіно опублікувало список кандидатів, що можуть взяти участь у конкурсі на посаду керівника Довженко-Центру.

Документи на участь у конкурсі приймали з 21 грудня до 20 січня. Про це Держкіно повідомило у вівторок.

У списку вказано прізвища та ініціали п’яти осіб: Водка В.С.; Гончарук О.Ю.; Жаровський К.А.; Пантелєєв О.В.; Слєпак С.В.

Видання про кіно Moviegram спробувало ідентифікувати претендентів на посаду керівника Довженко-Центру.

Тож, Гончарук О.Ю. це, вочевидь, в. о. генерального директора Довженко-Центру Олена Гончарук, яка керувала інституцією останні два роки.

Водка В.С. адміністративна директорка кінофестивалю Kharkiv MeetDocs Вікторія Водка, а Жаровський К.А. режисер Кирило Жаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнено чотирьох заступників міністрів та п’ятьох голів ОВА ‒ уряд ухвалив кадрові рішення

Ще про двох осіб інформацію знайти було важче: Слєпак С.В. це, імовірно, автор декількох статей про моделі державного управління у сфері кінематографії виданих у 2013 і 2014 роках.

Пантелєєв О.В. імовірно, продюсер фільму “Подвійний іммельманн”.

У коментарях також нагадують, що Пантелєєв вже намагався брати участь в конкурсі на посаду голови Центру. А ще це прізвище нібито фігурує у кількох кримінальних справах.

Сьогодні у Господарському суді Києва проходить третє підготовче засідання з розгляду позову Довженко-Центру до Держкіно. Фонд вимогає визнати незаконним наказ про реорганізацію і припинення повноважень Олени Гончарук.

Торік у листопаді Держкіно призначило Юлію Каждан виконувачкою обов’язків генеральної директорки національного кіноархіву. Олену Гончарук від цієї роботи відсторонили.

Окрім кінологічного центру “Ерсте Хунд”, Юлія Каждан заснувала юридичні фірми “Джулія” і “Каждан та партнери”. Також пропонує консультації з гіпнотерапії.

Команда Довженко-Центру назвала призначення нового керівника “рейдерським захопленням”. Згодом Держкіно заявило, що Каждан йде з посади.

Перед цим у серпні стало відомо, що Держкіно наказало реорганізувати Довженко-Центр. Що фактично означає ліквідацію національного кіноархіву, сказали в установі.

У відповідь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що установу “тільки реорганізують”.