Кабмін передав Фонду держмайна понад 160 об`єктів

Кабмін своїм розпорядженням передав Фонду держмайна в управління понад 160 об`єктів, зокрема Національний фонд інвестицій, ТЕЦ-2 Есхар, Укрторф, Укрбуд, Укртрансбуд та Укрмонтажспецбуд, пише "НВ".

Згідно з документом, ФДМУ від Держрезерву передано понад 10 хлібних баз та комбінатів хлібопродуктів, а від Міненерго — цілісні майнові комплекси (ЦМК) близько 70 вугільних шахт, у тому числі Добропіллявугілля, яке на початку 2021 року було повернуто Фонду з оренди ДТЕК та передано Міненерго.

У переліку також корпоративні права у кількох десятках підприємств, які перебувають у управлінні Мінекономіки, Мінагрополітики, Мінрегіону, Міноборони, Держпродспоживслужби, Держрибагенства, Національної академії наук, Держкомтелерадіо, Держрезерву. Більшість підприємств або призупинили діяльність, або перебувають на різних стадіях ліквідації та банкрутства.

Крім того, у сферу управління Фонду мають надійти ЦМК Чорноморське морське пароплавство та Fishing Company S.A. (Британські Віргінські острови), на траулери якої в 2021 був накладений арешт російською держкомпанією ВЕБ.РФ.

У переліку також низка проектних та науково-дослідних інститутів із системи МВС, Мінекономіки та Держрибагентства, Укрветсанзавод, Київприлад, Укрвійськкурорт, Укрресурси, Укрспецназ.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року Фонду держмайна було передано понад 800 майнових комплексів держпідприємств.

7 вересня 2022 року головою ФДМУ було обрано народного депутата від фракції Голос Рустем Умеров.