Кулеба пояснив, чому питання повернення Криму не можна виокремлювати

Виокремлювати тимчасово загарбаний Росією Крим у питанні деокупації українських територій не можна.

Це стало однією з помилок Мінських угод, коли питання півострова відтерміновували, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в колонці для Politico. Західна стратегія протидії російській загрозі мала базуватися на рішучих кроках з деокупації всіх українських територій ще у 2014 році.

“Навіть зараз, коли я кажу, що Україна прагне повністю відновити свою територіальну цілісність, журналісти часом вирішують уточнити, чи включно з Кримом. Це безглузде питання лише посилює російський наратив про те, що Крим особливий. Ні, це не так. Крим само собою зрозумілий. Однією з найбільших помилок “Мінська” стало те, що він дозволив РФ повірити, що питання Криму не розглядається”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС зробили гучну заяву про мир і переговори з РФ

Немає і не було різниці між Кримом, Донбасом, Херсонською областю, Києвом та іншими регіонами, наголосив Кулеба.

“Кожна з цих територій є важливою для реального захисту європейської та світової безпеки. Коли Захід погодився де-факто закрити очі на анексію Криму, він дав зелене світло новим російським імперіалістичним зазіханням”, додав міністр.

Переговори з Росією на цьому етапі війни можуть стати для України пасткою.

Після майже року боїв, незважаючи на вражаючі успіхи України, Росія, як і раніше, окупує близько 17% України, включаючи Крим. Конфлікт перетворився на криваве виснаження. У повітрі залпи російських ракет та дронів намагаються вивести з ладу українську електромережу. На землі артилерійські бої та атаки живої сили дозволили російським силам просунутися вперед біля Бахмута.