Українських біженців в Іспанії тримали у трудовому рабстві

В Іспанії злочинне угрупування експлуатувало українських біженців на нелегальних тютюнових фабриках, тримаючи їх в ізоляції та умовах перенаселеності.

За даними поліції, керівники злочинної організації “насолоджувалися багатим життям” за рахунок трудового рабства українців, інформує Guardia Civil. Було заарештовано десятки осіб і вилучено 3,5 млн пачок безакцизних цигарок на суму 17,5 млн.

“Іспанська поліція у співпраці з Європолом викрила злочинну організацію, яка займалася контрабандою тютюнових виробів. Поліцейські затримали 27 осіб, конфіскували 10 тис. кілограмів тютюнового листя вартістю понад 20 млн”, ідеться у повідомленні.

Нелегальні фабрики використовували переважно біженців з України, які тікали від повномаштабного нападу Росії.

“Біженців зазвичай розміщували на нелегальних підприємствах із виробництва та фасування сигарет. Вони працювали багато годин та ховалися, бо деякі з них в’їхали до країни нелегально. Вони жили у тісних сховищах на фабриках”, повідомила Цивільна гвардія Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль зупиняє виплати українським біженцям

Слідство стверджує, що злочинці, які очолювали групу, володіли трьома незаконними виробничими потужностями. Вони діяли в провінціях Севілья, Ла-Ріоха і Валенсія. Пакування та зберігання нелегального товару відбувалося в будівлях, розташованих в районі восьми міст Іспанії, зокрема у Мадриді, Альбасете, Кордові і Малазі.

Заводи мали сучасне обладнання вартістю понад 3 млн. Керівники організації займалися контрабандою тютюну, відмиваючи великі суми грошей. Це дозволяло їм вести розкішне життя, проживаючи в дорогих маєтках у районі Севільї та Марбелі.

З початку широкомасштабної війни Росії проти України до Європи прибуло до 8 млн біженців, понад 160 тис. із них були зареєстровані в Іспанії.

В Естонії просять частину біженців з України перебратися в сусідню Фінляндію. Нині в Естонії перебувають понад 40 тис. українських біженців. Стільки ж ‒ у Фінляндії, яка у понад сім разів більша за Естонію за площею та вчетверо за населенням.

У Польщі підрахували витрати на українських біженців та їхній вклад в економіку за останні 10 місяців. Українці позитивно вплинули на Польщу, написав у Twitter віцепрезидент Польського фонду розвитку Бартош Марчук.