Сімейний підряд зрадників: ексберкутівець з донькою “зливали” бойові позиції ЗСУ

Служба безпеки України затримала колишнього беркутівця, який “зливав” бойові позиції українських військ на Донеччині.

Ворожого поплічника спіймали у прифронтових районах області, повідомила пресслужба СБУ 24 січня.

“Зловмисником виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції “Беркут”, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників”, йдеться в повідомленні.

За даними слідства, від 24 лютого минулого року фігурант почав збирати інформацію про базування та переміщення українських військових в районах міст Гірник та Красногорівка.

Робив це зрадник з власної ініціативи. Для цього об’їжджав місцевість і приховано спостерігав за підрозділами захисників.

Зібрані відомості передавав у месенджері своїй доньці у вигляді текстових повідомлень. Жінка проживає у тимчасово окупованому Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів шпигувати в ОВА: контррозвідка “спакувала” зрадника

“Отриману інформацію жінка “зливала” своєму знайомому учаснику окупаційного угруповання РФ на півострові. Розвідувальні дані були потрібні ворогу для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах”, додали в СБУ.

Крім того, фігурант пропонував свою знайомому доньки допомогу у диверсіях проти Збройних сил України. Для цього просив надати йому відповідне озброєння та боєприпаси.

Під час затримання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон та символіку так званої ДНР.

Фігуранту повідомили про підозру за статтею колабораційна діяльність. Також обрали запобіжний захід тримання під вартою.

11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який “зливав” ворогу позиції ЗСУ. Після початку повномасштабного вторгнення він збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донеччини. Насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ в районі Краматорська.