“Депортовані українці – зникають” – мер Мелітополя розповів про терор росіян

Українці, яких росіяни депортували з окупованих територій Запорізької області в бік обласного центру безслідно зникають.

Їх виганяють з домівок майже без речей і змушують діставатися через “сіру зону” пішки. Потім вихваляються про видворення “диверсантів” у роликах для росЗМІ, повідомив мер Медітополя Іван Федоров.

За його словами, окупанти досі не відкрили єдиний виїзд з окупації через Василівку до Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федоров розповів про “бавовну” у низці розташувань росіян

“Говорили, що їхні “новорічні канікули” продовжаться до 15 січня. Проте пройшло більше місяця, а орки так і не відпочили: виїзд досі закрито. Натомість рашисти зробили жест небаченої щедрості: дозволили дітям, жінкам і людям похилого віку проходити 10 кілометрів пішки. Але і тут є нюанси”, розповів Федоров.

Люди не доходять до переправи, де на них чекає українська сторона. Куди насправді відправляють українців залишається невідомим.

У тимчасово захоплений Мелітополь Запорізької області продовжують прибувати окупанти. Росіян у місті вже більше, ніж місцевих мешканців, які залишилися в окупації, повідомив міський голова Іван Федоров. Стверджує, що загарбники у Мелітополі селяться у житло людей, які виїхали з окупації.

Також росіяни переодягаються у цивільний одяг та підслуховують розмови на вулицях. Окрім того, окупанти пересуваються містом у шкільних автобусах з написом “діти” та на легкових автомобілях з українськими номерами, за даними Федорова.