Хто крім Монастирського та Єніна був на смертельному борту: імена всіх пілотів та пасажирів

Внаслідок падіння гелікоптера у Броварах на Київщині загинули всі, хто перебував на борту: три члени екіпажу судна та шестеро його пасажирів керівництво Міністерства внутрішніх справ та інші працівники відомства.

Серед загиблих троє пілотів Державної служби надзвичайних ситуацій. Про це повідомив голова ДСНС Сергій Крук у Facebook

“Загинув наш екіпаж: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов”, написав Крук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння вертольоту в Броварах: очевидець розповів, як рятував дітей

У МВС уточнили, що Василенко командир повітряного судна інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах. Коваленко пілот. Касьянов бортовий механік прапорщик служби цивільного захисту.

Раніше влада та поліція підтвердили смерть міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна і держсекретаря МВС Юрія Лубковича.

На смертельному борту також перебували:

заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк;
провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький;
начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції підполковник поліції Михайло Павлушко.

“Колектив Міністерства внутрішніх справ відчуває невимовний біль від втрати людей, справжніх лідерів, які щоденно і цілодобово працювали на безпеку кожного українського громадянина”, йдеться в повідомленні.

Загалом в авіакатастрофі гелікоптера загинули 16 людей, з них троє дітей, за даними поліції на 12:30.

Уранці 18 січня гвинтокрил Super Puma, що належав ДСНС, впав у Броварах поруч із житловим будинком на територію одного з дитячих садочків. Спалахнула пожежа, яку незабаром загасили.

Метою польоту працівників МВС був візит в одну з гарячих точок, де проходять бойові дії, повідомили в Офісі президента.

СБУ розслідує три версії катастрофи: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисне знищення.

Верховна Рада обере тимчасового виконувача обов’язків голови МВС на позачерговому засіданні 18 січня. Призначать одного із шести заступників загиблого Дениса Монастирського.

Президент і прем’єр-міністр доручили створити спецгрупу для розслідування трагедії. Воно займе щонайменше кілька тижнів.