В Укренерго розповіли про стан української енергосистеми після терактів Росії 14 січня

Російські терористичні акти проти української енергетичної системи 14 січня не призвели до втрати керованості та цілісності.

Однак у постраждалих від терактів регіонах спостерігається суттєвий дефіцит потужностей, написав голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький у Facebook.

“12 масована ракетна атака по енергосистемі України. Метою російських терористів сьогодні були електростанції, а також підстанції Укренерго. Завдяки Силам оборони України та заходам, які вживали енергетики під час ударів, керованість та цілісність енергосистеми збережена. Однак дефіцит в системі істотний” – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований ракетний обстріл України: Кислиця різко звернувся до Радбезу ООН

За даними Кудрицького, найскладніша ситуація у двох регіонах – це Харківська та Львівська області. Там вже працюють ремонтні бригади.

Ремонтники також усувають пошкодження і відновлюють енергоживлення в інших постраждалих від терактів регіонах. Генерація набирає потужність, енергопостачання відновлюється.

В цілому, резюмував Кудрицький, чергова спроба російських терористів занурити Україну в темряву і холод провалилася завдяки діям військовослужбовців ЗСУ та енергетиків.

Під час масованого обстрілу України окупанти влучили у турбінне відділення енергоблока однієї з теплових електростанцій. Будівля зазнала значних руйнувань.

Президент України Володимир Зеленський увечері 14 січня повідомив, що після чергового російського теракту найскладніша ситуація з електрикою в Київській та Харківській областях. Робиться все можливе, щоб якомога швидше відновити генерацію і поставку електрики.