Польща та Литва підтримають Україну на шляху до ЄС та НАТО: Дуда пояснив, як

Польща і Литва мають намір активно підтримувати Україну на шляху до Європейського Союзу і НАТО. Україна наразі надзвичайно потребує підтримки союзників.

Про це, коментуючи зміст переговорів лідерів країн “Люблінського трикутника”, заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє “Польське радіо”.

“Кожен день в Україні гинуть люди, кожен день гинуть мирні жителі, кожен день гинуть українські солдати, захищаючи свою Батьківщину” – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці аплодували Дуді на вулиці

Дуда зазначив, що Польща і Литва будуть лобіювати в НАТО надання Україні особливих гарантій безпеки, а також підтримувати Київ на шляху до Євросоюзу і НАТО, в тому числі з урахуванням майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі.

Крім того, президенти трьох країн обговорили військову підтримку України – зокрема, військове обладнання, військову допомогу та інфраструктуру, які Польща і Литва надають Україні з самого початку війни.

11 січня в ході зустрічі у Львові президент України Володимир Зеленський, президент Польщі Анджей Дуда і президент Литви Гітанас Науседа підписали декларацію, що стосується важливих питань міждержавного співробітництва.

Крім того, Дуда оголосив про передачу Україні танків Leopard 2, а Науседа зенітних систем і засобів протиповітряної оборони.