У колишньому офісі Байдена знайшли таємні документи про Україну – ЗМІ

У колишньому приватному офісі президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена виявили таємні звіти розвідки про Україну та інші країни.

Цей офіс американський лідер займав до вступу на посаду президента, пише CNN із посиланням на власні джерела.

“Серед матеріалів часів перебування Джо Байдена на посаді віцепрезидента США, виявлених у приватному офісі минулої осені, було 10 таємних документів. Серед них матеріали довідок та брифінгів американської розвідки стосовно таких тем: Україна, Іран та Велика Британія”, йдеться в матеріалі.

Поки що невідомо, яка саме інформація містилася у цих таємних документах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США внесли суттєві зміни у воєнну допомогу Україні – ЗМІ

Зазначається, що генеральний прокурор уже отримав попередній звіт стосовно виявлених документів. І тепер ухвалює “критично важливе рішення стосовно подальших дій, в тому числі розглядаючи можливість відкриття повномасштабного кримінального розслідування”.

“Таємні документи були датовані 2013-2016 роками. Їх виявили у трьох з чотирьох коробок, які містили нетаємні документи”, – додали у матеріалі.

Видання зауважило, що більшість виявлених в офісі документів містили різноманітні родинні документи Байденів, у тому числі стосовно похорону сину Байдена та листи співчуття.

В Україні очікують на розгортання американської системи Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем вже розпочалася, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

21 грудня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакета безпекової допомоги Україні майже на $1,85 млрд, який вперше включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot. Згодом президент країни Джо Байден підписав меморандум про виділення Україні чергового траншу.

Загалом США надали Україні приблизно $21,2 млрд з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.