Зима неабияк здивує українців погодою 11 січня

11 січня в Україні подекуди йтиме мокрий сніг та очікується ожеледиця на дорогах.

У більшості областей буде хмарно з проясненнями, повідомив Укргідрометцентр. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с. Водночас на півдні та сході місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с.

У західних та Одеській областях вночі та вранці пройдуть невеликий мокрий сніг та дощі. Вночі температура повітря коливалася від +2°С до -3°С. Вдень потеплішає до +1…6°С.

На решті території опадів не прогнозують. У Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях вночі був невеликий сніг. Стовпчики термометрів показували -5…10°С. Вдень буде до -6°С. У східних та Сумській областях вдень прогнозують -4…9°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальні гойдалки: народний синоптик здивував прогнозом до кінця зими

На Київщині сьогодні буде хмарно з проясненнями. Вночі сипав невеликий сніг, але вдень буде без опадів. На дорогах ожеледиця. Швидкість південно-східного вітру становитиме 7-12 м/с. У Київській області вдень у середу синоптики обіцяють -1…6°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть -3…5°С.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував 8 січня харківський синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.